De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, som una gran nació.

.

"Si la meva llengua remou els ciments del teu estat, això significa que has construït el teu estat a la meva terra" - Musa Anter
"La independència no es negocia, ni es pacta. Es proclama i ....es defensa" - Oriol Junqueras
"La independència és un dret, no un privilegi. Per tant, ningú no te la pot concedir ni ningú no te la pot negar. Aquell qui la nega és un enemic de la llibertat, aquell qui no la vol és un enemic de si mateix" - Víctor Alexandre
"Que la prudència no ens faci traïdors" - Jordi Carbonell
"No captem el dret de viure, dret que no es compra ni es ven, poble que mereix ser lliure, si no l'hi donen s'ho pren" - Canonge Jaume Collell i Bancells
Primer t’ignoren, després es riuen de tu, després t’ataquen, aleshores guanyes - Gandhi
"Hi ha un estel roig sobre al mar amb cinc puntes afamades, i quatre rius de sang el travessen que ens portaran a la victòria final" - Francesc Ribera "Titot"
"Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada" - Antoni Gaudí
"Ser independents no deu estar tan malament; no hi ha cap país del món que hagi renunciat a ser-ne després d’haver-la obtinguda". - Josep Lluís Carod-Rovira
"Les persones que diuen que alguna cosa no es pot fer, no haurien d'obstaculitzar el camí d'aquells que ja ho estan fent". - Thomas Alva Edison
"Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s'escriga o es pense." - Ovidi Montllor
"Vindran los lleons de Castella i et xuclaran la sang." - Sant Vicent Ferrer

Independència

La independència és la situació o estat durant el qual algú o quelcom no té cap relació de dependència amb algú o quelcom d'altre, al qual hi estava sotmès. La independència és l'autogovern d'una nació, país, estat o dels seus residents i la població, o alguna part de la mateixa que, en general, fan l'exercici de la sobirania.

dimarts, 30 de juny del 2015

Llistes pel 27S

foto treta de: http://lliureimillor.cat/

Bé, com que tothom diu la seva, jo també hi vull dir la meva. Com a bons catalans, tants caps tants barrets, és a dir, que d'opinions sobre les llistes que voldríem que es presentessin a favor de la independència n'hi ha tantes com gent a opinar.

La meva humil opinió és molt senzilla, hi ha d'haver una llista de la CUP, la qual té tot un espai electoral molt diferenciat de la resta i només ells i poden arribar.

Un altre llista seria la d'ERC, que ha d'agafar tot el magma de gent d'esquerres de sempre, sortits del PSC i d'Iniciativa i algun altre sector de l'esquerra independentista.

La tercera llista, tal com han anat evolucionant les coses, hauria de ser una llista liderada pel president Mas, poseu-li el nom que vulgueu (llista del president, llista de país, llista amb el president, llista de la 'V'...). Aquesta llista aglutinaria a la gent de convergència més la gent d'unió independentista i altres sectors que no conflueixen amb les esquerres.

Cap de les llistes hauria d'atacar-se entre elles, ja que ocupen espais diferents.

L'ANC, a la qual hi pertanyo des de l'inici, hauria d'ajudar a configurar aquesta llista, ja que així se'ns ha demanat, cosa que els altres grups (ERC i CUP) han volgut anar sols des de l'inici. Ajudar a configurar no vol dir que l'ANC es converteixi en partit ni que sigui l'única llista a la qual recolza,  si no que junt amb Òmnium i l'AMI, es configuri un grup de gent de la societat civil, al voltant del president, que li doni una visió més amplia dins del sector que ocupa.

I per què l'ha de liderar el president Mas?, doncs per què ha posat tota la carn a la graella, i és una persona que internacionalment se'l coneix i se'l té en compte. Totes les seves aparicions per dir alguna cosa del procés han estat seguides per un munt d'informatius internacionals, i ha tingut la capacitat d'explicar-ho en diferents llengües.

En fi, que el fet que l'ANC ajudi a crear una llista per ocupar un espai que, amb la fugida d'unió, ha quedat una mica buida, no li veig cap problema. I si ERC i la CUP es molesten amb l'ANC per aquest fet, que recordin que ells no varen voler fer mai una llista única.

L'ANC no es pot quedar, com va passar després del 9N, esperant que els polítics facin alguna cosa, o no fer res per por de molestar a un o l'altre. Ara és l'hora de fer un pas endavant, ajudar a crear una llista, i obligar als altres partits a signar un pacte, junt a aquesta llista, de col·laboració pre i post electoral de cara el 27S.

Per tant, amb tres llistes fem, donem les opcions que agafen tot l'ample de gent independentista, el qual es pugui sentir còmode en una o altra.

Pregaria a SI, Reagrupament i altres partits que conflueixin en alguna d'aquestes llistes per no perdre ni un vot. Crec que hi poden trobar en elles els punts mínim necessaris per anar més junts. Tothom té esquelets a l'armari, però no és moment de mirar els errors del passat, tots a una i endavant.

Primer hem de guanyar el 27S i declarar la independència i després ja veurem si ha de ser de dretes o d'esquerres, no abans.

Queden 90 dies, ja no podem anar de puntetes, ara és el moment de trepitjar fort, i a qui no li agradi que s'aparti i no faci nosa o serà trepitjat sense miraments.

Prou de canviar la història





Codi penal de Catalunya de l'any 1686, Ara busca el codi penal d'Espanya. No el trobaràs: no existeix. Això pot voler dir que Catalunya era Estat abans del 1714 i Espanya no existia com a Estat. 




Mapa de l'any 1000, on era Espanya? Com poden dir que és una nació mil·lenària?


Escut de Catalunya pintat a la façana de l'ajuntament d'Ulm (Alemanya) del segle XIV. I encara n'hi ha que diuen que Catalunya no ha existit mai.